Bolo-rei sem glúten

Bolo-rei sem glúten

2.7 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 doses

Składniki

  • açúcar mais q.b. p/ decorar
    75 g
  • laranja (casca, só a parte laranja, e sumo)
    1
  • leite
    150 g
  • fermento p/ bolos s/ glúten
    20 g
  • manteiga
    75 g
  • ovos
    3
  • vinho do Porto
    40 g
  • farinha s/ glúten mais q.b. p/ polvilhar
    500 g
  • fruta cristalizada cortada em pedaços, mais q.b. p/ decorar
    125 g
  • sultanas
    20 g
  • Água q.b. p/ humidificar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 166.4 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1183.5 kJ / 282.9 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...