Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 90 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 720 g leite
- 6 ovos
- 180 g farinha
- 85 g açúcar
- 1 pitada de sal
Creme
- 240 g leite
- 1 ovo
- 10 g amido de milho
- 60 g açúcar
- 500 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 25 g açúcar demerara
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1993 kJ / 477 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão branco
15 godz.
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18 Std.
Mil-folhas de café
35min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6 godz.
Bolo de creme de chocolate e pistácio
24h
Árvore de Natal de profiteroles
1h
Bolo de aniversário
1h
Costeletas de porco em sous-vide com molho de abacaxi e batatas assadas
3h 25min
Bolacha gigante
4h 15min
Pão com azeitonas
6 godz.
Piza de burrata e pêssego com massa de iogurte
30 min
Tarte de chocolate e natas
12h 20min