Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g leite
- 25 g fermento de padeiro fresco, esfarelado
- 50 g açúcar
- 350 g farinha
- 1 pitada de sal
- 1 ovo
- 50 g manteiga cortada em pedaços
- 250 g água
-
30
g sumo de limão (½ unid. aprox.)
lub 1 c. chá de ácido ascórbico em pó (ver dica)
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
-
16
arandos secos (cranberries)
lub 16 passas de uva - 16 pinhões
- 1 gema de ovo
- 1 c. sopa de água
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1151.9 kJ / 275.1 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 38.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Probióticos para pequeno-almoço colorido
10 Min
Mousse de chocolate gelada com honeycomb
6h 30min
Salada de maçã espiralizada com molho de limão - TM6
Brak ocen
Quadrados de gelado de iogurte e morangos -TM5
Brak ocen
Picolé cremoso de morango
12 Std. 15 Min
Gelado de fruta
16 Std.
Bolachas urso
50 Min
Bombons recheados
1 Std. 25 Min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2h 40min
Árvores de bolachas
2h 40min
Vulcão de chocolate a vapor
50 Min
Bolachas com doce
1 Std. 30 Min