Sardinhas albardadas com arroz de pimentos

5.0 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 doses

Składniki

Marinada
  • sardinhas (16 unid. peq. aprox.)
    800 g
  • limões só o sumo
    2
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • farinha
    100 g
  • pão ralado (ver dica)
    100 g
  • ovos batidos
    2 - 3
Arroz de pimentos e sardinhas
  • salsa cortada em pedaços
    15 g
  • tomate coração de boi maduro, s/ pele e s/sementes cortado em pedaços pequenos (2 unid. méd. aprox.)
    250 g
  • sal
    2 c. chá de
  • vinagre
    30 g
  • azeite
    20 g
  • pimento vermelho cortado em tiras (2 cm aprox.)
    100 g
  • pimento verde cortado em tiras (2 cm aprox.)
    100 g
  • cebola cortada em lâminas (2 cm aprox.)
    170 g
  • água
    900 g
    900 g caldo de galinha líquido, (ver dica)
  • orégãos
    1 c. chá de
  • arroz carolino
    250 g
  • Óleo q.b. p/ fritar
  • limões cortados em gomos
    1 - 2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 2209.5 mg
Białko 57.7 g
Kalorie 3484.7 kJ / 832.9 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 101.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...