Gluten free Christmas fruit cake
TM6 TM5 TM31

Gluten free Christmas fruit cake

4.7 (12 ocen)

Składniki

  • 100 g pitted dates
  • 150 g raisins
  • 150 g currants
  • 100 g dried cranberries
  • 100 g mixed peel
  • 200 g brown sugar
  • 1 orange, zest only, no white pith
  • ½ tsp salt
  • 300 g unsalted butter
  • 100 g water
  • 90 g brandy
  • 300 g gluten free flour mix (see Tips)
  • 150 g pecan nuts
  • 1 tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground nutmeg
  • ½ tsp ground ginger
  • ¼ tsp ground cloves
  • 80 g glacé cherries
  • 5 eggs
  • pure icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1311.8 kJ / 312.3 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
37.6 g
Tłuszcz
16.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Błonnik
2.8 g
Sód
129 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy