Gluten free Christmas fruit cake

Gluten free Christmas fruit cake

4.7 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 35 min
24 portions

Składniki

  • pitted dates
    100 g
  • raisins
    150 g
  • currants
    150 g
  • dried cranberries
    100 g
  • mixed peel
    100 g
  • brown sugar
    200 g
  • orange zest only, no white pith
    1
  • salt
    ½ tsp
  • unsalted butter
    300 g
  • water
    100 g
  • brandy
    90 g
  • gluten free flour mix (see Tips)
    300 g
  • pecan nuts
    150 g
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • ground ginger
    ½ tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
  • glacé cherries
    80 g
  • eggs
    5
  • pure icing sugar for dusting

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 129 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1311.8 kJ / 312.3 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...