Wersje kompatybilne
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing moulds
- 30 g white sugar, plus 2 tsp extra for coating moulds
- 70 g dark chocolate chips
- 250 g smooth ricotta cheese, drained
- 3 eggs
- ¼ tsp ground cinnamon
- 80 g pouring (whipping) cream, plus extra whipped cream to serve
- fresh blueberries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531.7 kJ / 366.1 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 109.5 mg
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Panforte
1h 30 min
Veal pizzaiola
40 Min
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Ricotta fruit tart
1h 30 min
Ricotta gnocchi
2 Std.
Baked cherry crumble cheesecake
1 godz. 25 min
Ricotta and pistachio cheesecake
10 Min
Raspberry cloud
12 godz. 5 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.
Almond and pear tart
40 Min