Baked chocolate ricotta with blueberries and cream

Baked chocolate ricotta with blueberries and cream

4.1 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • butter for greasing moulds
  • white sugar plus 2 tsp extra for coating moulds
    30 g
  • dark chocolate chips
    70 g
  • smooth ricotta cheese drained
    250 g
  • eggs
    3
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • pouring (whipping) cream plus extra whipped cream to serve
    80 g
  • fresh blueberries to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 109.5 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 1531.7 kJ / 366.1 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...