Seeded wholemeal bread (Diabetes)

Seeded wholemeal bread (Diabetes)

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 slices

Składniki

  • linseeds (flaxseeds)
    20 g
  • pepita seeds plus extra to sprinkle
    50 g
  • sunflower seeds plus extra to sprinkle
    50 g
  • water
    200 g
  • milk plus extra to brush
    200 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • caster sugar
    1 tsp
  • grapeseed oil plus extra to grease
    20 g
  • baker's flour
    400 g
  • rye flour
    100 g
  • wholemeal plain flour
    100 g
  • bread improver (see Tips)
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 209.7 kcal / 876.7 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 8.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...