Seeded wholemeal bread (Diabetes)
TM6 TM5 TM31

Seeded wholemeal bread (Diabetes)

4.8 (6 ocen)

Składniki

  • 20 g linseeds (flaxseeds)
  • 50 g pepita seeds, plus extra to sprinkle
  • 50 g sunflower seeds, plus extra to sprinkle
  • 200 g water
  • 200 g milk, plus extra to brush
  • 2 tsp dried instant yeast
  • 1 tsp caster sugar
  • 20 g grapeseed oil, plus extra to grease
  • 400 g baker's flour
  • 100 g rye flour
  • 100 g wholemeal plain flour
  • 2 tsp bread improver (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
876.7 kJ / 209.7 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
27.5 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
3.7 g
Sód
8.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy