Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate
- 200 g raw cacao butter, cut into pieces (1-2 cm), plus extra for greasing
- 50 - 60 g raw cacao powder
- 100 g honey
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 pinch sea salt
Hazelnut and orange topping
- 40 g hazelnuts, toasted and roughly chopped
- ½ orange, zest only, no white pith
- ⅛ tsp sea salt flakes
Macadamia and coconut topping
- 40 g macadamia nuts, toasted and roughly chopped
- 20 g shredded coconut, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 643.1 kJ / 153.1 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 30.6 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free pizza base
35min
Maca chocolate bark
50min
Sesame and chia seed loaf
2h 20 min
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1 Std. 25 Min
Buckwheat and almond slider buns
1 Std. 15 Min
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Gluten free hot cross buns
3 godz. 25 min
Gluten-free goodness pastry
1h
Gluten free flour mix
10 Min
Chia and pepita gluten free loaf
1 Std. 25 Min
Vanilla nut milk
12h 20min