Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 5 pincées de vanille en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de beurre doux, en morceaux
La pâte briochée
- 75 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, type 55
- 1 pincée de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, ramolli
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407.1 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 124.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45min
Biscuits à l'orange et aux noix
1h 20min
Stollen
3 Std. 45 Min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35 phút
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Tarte au sucre
50min
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4h
Gratin de prunes et crème à la vanille
20min
Baeckeoffe aux deux poissons
1 Std. 45 Min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Tarte briochée aux abricots
Brak ocen