Tarte à gros bords

Tarte à gros bords

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 portions

Składniki

La crème pâtissière
  • de lait
    500 g
  • de farine de blé
    50 g
  • œufs entiers
    2
  • jaunes d'œufs
    2
  • de vanille en poudre
    5 pincées
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de beurre doux en morceaux
    15 g
La pâte briochée
  • de lait
    75 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine de blé type 55
    250 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    25 g
  • œuf
    1
  • de beurre demi-sel ramolli
    50 g
  • farine de blé pour fariner

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 336.3 kcal / 1407.1 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 46.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 124.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...