
Urządzenia i Akcesoria
Tarte à gros bords
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 portions
Składniki
La crème pâtissière
-
de lait500 g
-
de farine de blé50 g
-
œufs entiers2
-
jaunes d'œufs2
-
de vanille en poudre5 pincées
-
de sucre vanillé maison10 g
-
de sucre en poudre70 g
-
de beurre doux en morceaux15 g
La pâte briochée
-
de lait75 g
-
de levure boulangère fraîche20 g
-
de farine de blé type 55250 g
-
de sel1 pincée
-
de sucre en poudre25 g
-
œuf1
-
de beurre demi-sel ramolli50 g
-
farine de blé pour fariner
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
336.3 kcal /
1407.1 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
46.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
124.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mets et vins
20 Przepisów
Francja
Francja