Profiteroles au foie gras

Profiteroles au foie gras

4.0 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 pièces

Składniki

La béchamel
  • 250 g de lait
  • 25 g de beurre
  • 25 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre blanc moulu
  • ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
La pâte à choux et le montage
  • 5 g de champignons noirs déshydratés
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre blanc moulu
  • 1 pincée de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
  • 450 g de foie gras de canard mi-cuit coupé en morceaux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 166.7 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 841.1 kJ / 203.1 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...