Profiteroles au foie gras

Profiteroles au foie gras

3.3 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 pièces

Składniki

La béchamel
  • de lait
    250 g
  • de beurre
    25 g
  • de farine de blé
    25 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre blanc moulu
    1 pincée
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    ½ c. à café
La pâte à choux et le montage
  • de champignons noirs déshydratés
    5 g
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre blanc moulu
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    1 pincée
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
  • de foie gras de canard mi-cuit coupé en morceaux
    450 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 203.1 kcal / 841.1 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 166.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...