Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La béchamel
- 250 g de lait
- 25 g de beurre
- 25 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre blanc moulu
- ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
La pâte à choux et le montage
- 5 g de champignons noirs déshydratés
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre blanc moulu
- 1 pincée de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 450 g de foie gras de canard mi-cuit, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 841.1 kJ / 203.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 166.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat aux crêpes dentelle
4h 20min
Cocktail cidre de pomme
50 min
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Bavarois pêche et fruits d'été
12h 45min
Gougères à la mousse de saumon
25u. 35min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2 godz. 40 min
Aspic d'asperges
24h
Paris-Brest
3h
Minirisottos safran et bacon, mousse de courgette
2 godz. 15 min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12h
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Flan de carotte, gouda et cumin
50 min