Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 20 g de sucre en poudre
- 500 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 234.6 kJ / 55.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 15 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinner rolls anglais
3 godz. 35 min
Palmiers au sucre
1 godz. 10 min
Bonbons en gelée au citron et gingembre
1 godz. 30 min
Brioche feuilletée
5 Std.
Cake au chou-fleur et aux cacahuètes
1h 15 min.
Truffes à la liqueur d'amande
1 godz.
Truffes à l'orange, sablés au curry et crème anglaise curry-orange
1h 15 min.
Tartelettes aux fruits
1 godz. 10 min
Coupe Breizh
12 Std.
Crème onctueuse maïs, vanille, orange et popcorn
25min
Chausson à la confiture de prunes
1 godz.
Madeleines au citron
6h 40min