Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs à température ambiante
- 1 pincée de sel
- 70 g de chocolat noir, fondu
-
bonbons, pour la décoration
lub œufs de Pâques en chocolat, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 372.8 kJ / 89.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 24.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolats de Noël
1h
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4 Std.
Tarte au chocolat et confiture de lait
4 godz. 55 min
Sapin de Noël aux lardons et au cheddar
1 Std. 15 Min
Mystère cœur chocolat
3 Std. 35 Min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45 min
Bûche sorbet aux trois parfums
1 Std. 20 Min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 godz.
Brioche feuilletée
5h
Mousse aux 3 chocolats
5h 40min
Pannacotta façon cappuccino
4 godz. 30 min
Petits oursons guimauve-chocolat
4 Std.