Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 400 g de lait
- 100 g de praliné (voir "Conseil(s)")
- 2 œufs (100 g)
- 70 g de sucre roux
- 400 g d'eau
- 40 g de noisettes concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1666.8 kJ / 400.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 95.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15min
Crème au praliné
2u. 20min
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3 Std. 30 Min
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1h 20min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème au café
2h 30min
Petits pots de crème à la vanille
1h 35min
Crème dessert citron et menthe
2h 12min
Gâteau aux blancs d'œufs
35min