Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 150 g de lardons fumés
- 50 g de pignons de pin
- 130 g de cheddar, en morceaux, et 2 tranches
- 100 g de crème fraîche
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1714.2 kJ / 409.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 307.4 mg
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et champignons
30 min
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16h
Empanadas au bœuf et aux poivrons
50min
Wraps au jambon et au fromage
1h 30min
Nids de Pâques meringués
3 Std. 20 Min
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40 min
Sapin de Noël apéro
1h
Parmentier de canard, oignons et curry
1h
Baguettines lardons et emmental
1h 25min
Cuillère à café de chocolat
3h 25min
Cordons bleus et purée de légumes
1h 5min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1 Std. 15 Min