Sapin de Noël aux lardons et au cheddar

Sapin de Noël aux lardons et au cheddar

4.0 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 parts

Składniki

  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 150 g de lardons fumés
  • 50 g de pignons de pin
  • 130 g de cheddar en morceaux, et 2 tranches
  • 100 g de crème fraîche
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 307.4 mg
Białko 8.5 g
Kalorie 1714.2 kJ / 409.7 kcal
Tłuszcz 34.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...