Gaufre de pomme de terre, viande des Grisons et crème ciboulette

Gaufre de pomme de terre, viande des Grisons et crème ciboulette

2.8 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Les gaufres
  • de pommes de terre détaillées en cubes
    750 g
  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • œufs
    2
  • jaunes d'œufs
    2
  • de crème liquide légère
    150 g
  • de crème fraîche
    150 g
  • de ciboulette fraîche ciselée
    15 g
  • de viande des Grisons détaillées en dés
    10 tranches
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu
    2 pincées
  • huile pour le gaufrier
La crème ciboulette
  • de jus de citron
    40 g
  • de ciboulette fraîche ciselée
    15 g
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de crème fraîche
    110 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 396 kcal / 1654.3 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 563 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...