
Wersje kompatybilne
Gaufre de pomme de terre, viande des Grisons et crème ciboulette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gaufres
- 750 g de pommes de terre détaillées en cubes
- 120 g d'oignons coupés en deux
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 150 g de crème liquide légère
- 150 g de crème fraîche
- 15 g de ciboulette fraîche ciselée
- 10 tranches de viande des Grisons détaillées en dés
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- huile pour le gaufrier
La crème ciboulette
- 40 g de jus de citron
- 15 g de ciboulette fraîche ciselée
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 110 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 396 kcal / 1654.3 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Sód
- 563 mg