![Galette des rois façon tartiflette Galette des rois façon tartiflette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8bfa2262f9820359e23e1ac05ddcc37/Derivates/aaea9301c07b9f607d9baf1957133512ce10e1b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 250 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 110 g d'eau froide
La garniture
- 500 g de pommes de terre
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 300 g de lardons fumés
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 240 g de reblochon, en lamelles
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2476.2 kJ / 591.8 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 782.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 godz. 10 min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1 godz.
Brioche suisse béchamel-saumon
2h
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 min
Dinde à la crème, au bacon et au poireau
35min
Cigares de tartiflette
55 min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz
45 min
Frittata au chorizo
50 min
Brownies moustache au café et caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 Std.
Flammekueche aux lardons et champignons
30 min