Galette des rois façon tartiflette

Galette des rois façon tartiflette

4.1 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée express
  • 250 g de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux
  • 250 g de farine de blé
  • 110 g d'eau froide
La garniture
  • 500 g de pommes de terre
  • 80 g d'oignon coupé en quatre
  • 2 gousses d'ail
  • 300 g de lardons fumés
  • 1 c. à café d'huile d'olive
  • 240 g de reblochon en lamelles
  • 1 œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 782.8 mg
Białko 16 g
Kalorie 2476.2 kJ / 591.8 kcal
Tłuszcz 44.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Węglowodany 31.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...