Tourte aux pommes de terre façon tartiflette

Tourte aux pommes de terre façon tartiflette

4.6 20 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
4 parts

Składniki

  • de beurre congelé, en cubes, et un peu pour le moule
    250 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • d'eau
    630 g
  • de sel
    1 pincée
  • de pommes de terre en rondelles
    400 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de thym frais effeuillés
    5 brins
  • du poivre moulu
  • reblochon en fines tranches, sans la croûte (230 g environ)
    ½
  • de gras de porc (guanciale), en petits morceaux
    50 g
  • jaune d'œuf battu avec 1 c. à soupe d'eau
    1
  • de crème liquide
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 1160 kcal / 4818 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 88 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...