Gaufre raclette

Gaufre raclette

4.2 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé
    250 g
  • de levure chimique
    5 g
  • de beurre et un peu pour le gaufrier (facultatif)
    40 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • œufs
    2
  • de lait entier
    360 g
  • de sel
    1 pincée
  • de fromage à raclette coupé en gros morceaux
    200 g
  • d'eau
    400 g
  • de gros sel
    1 pincée
  • pommes de terre coupées en rondelles
    4
  • de crème épaisse, 5-15% m.g.
    4 c. à soupe
  • de jambon blanc (voir "Conseil(s)")
    4 tranches
    4 tranches de jambon serrano, (voir "Conseil(s)")
  • fromage à raclette (opcjonalnie) fondu pour le service (voir "Conseil(s)")
  • cornichons (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 950 kcal / 3975.5 kJ
Białko 49.5 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 84.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Sód 1781.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...