Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante

Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante

4.0 42 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Crema di melanzane piccante
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • peperoncino piccante fresco
    ½
  • spicchio di aglio
    1
  • di melanzane a tocchetti (1-2 cm)
    300 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di menta fresca
    5 - 10 foglioline
  • di acqua
    1000 g
Falafel di fagioli
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    10 g
  • di fagioli borlotti secchi ammollati per 12 ore in acqua fredda e scolati
    200 g
  • di cipolla
    30 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½ - 1
  • di semi di cumino
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di succo di limone spremuto fresco
    10 g
  • di farina tipo 00
    25 g
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 193.3 kcal / 808.8 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 20.9 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 506.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...