Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante

Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante

3.9 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Crema di melanzane piccante
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ peperoncino piccante fresco
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di melanzane a tocchetti (1-2 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 5 - 10 foglioline di menta fresca
  • 1000 g di acqua
Falafel di fagioli
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 200 g di fagioli borlotti secchi ammollati per 12 ore in acqua fredda e scolati
  • 30 g di cipolla
  • ½ - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di semi di cumino
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 10 g di succo di limone spremuto fresco
  • 25 g di farina tipo 00
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 506.4 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 808.8 kJ / 193.3 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 20.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...