Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt

Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt

4.6 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
18 pezzi

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    50 g
Salsa allo yogurt
  • spicchio di aglio
    1
  • foglie di menta fresca, lavate + q.b.
    3
  • di yogurt greco non zuccherato
    200 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    10 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • olio extravergine di oliva a piacere
Polpettine di radicchio
  • di scalogno a pezzi
    50 g
  • di radicchio rosso di Verona a pezzi
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • uovo
    3
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    100 g
  • di pangrattato + q.b.
    80 g
  • farina tipo 00 q.b.
  • olio di arachidi

Wartości odżywcze na 18 pezzi

Kalorie 1445 kcal / 6047 kJ
Białko 78.7 g
Tłuszcz 84.8 g
Węglowodany 97.2 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 27.2 g
Sód 4475.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...