Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt

Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt

4.6 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
18 pezzi

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Salsa allo yogurt
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 foglie di menta fresca, lavate + q.b.
  • 200 g di yogurt greco non zuccherato
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • olio extravergine di oliva a piacere
Polpettine di radicchio
  • 50 g di scalogno a pezzi
  • 200 g di radicchio rosso di Verona a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • 3 uovo
  • 100 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 80 g di pangrattato + q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • olio di arachidi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 18 pezzi

Sód 4475.1 mg
Białko 78.7 g
Kalorie 6047 kJ / 1445 kcal
Tłuszcz 84.8 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 27.2 g
Węglowodany 97.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...