Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Beurre Bosc pears (see Tips)
- 300 g white wine
- 100 g water
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 100 g sugar
- 8 cardamom pods, slightly crushed
- 1 pinch saffron threads
- ½ cinnamon quill
- 1 pinch sea salt
- crème fraîche, to serve
- macadamia nuts, sugar coated, crushed, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1795.9 kJ / 429.3 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 70.2 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna mushroom pâté
20min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5h 30min
Salsa verde
5min
Spiced red wine pears
45min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Mushroom quinoa tartlets with truffle oil
1 Std. 35 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Sago plum pudding
28h 15min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1h 20min
Crème anglaise
15min