Saffron and cardamom poached pears
TM6 TM5 TM31

Saffron and cardamom poached pears

4.8 (18 ocen)

Składniki

  • 2 Beurre Bosc pears (see Tips)
  • 300 g white wine
  • 100 g water
  • 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
  • 100 g sugar
  • 8 cardamom pods, slightly crushed
  • 1 pinch saffron threads
  • ½ cinnamon quill
  • 1 pinch sea salt
  • crème fraîche, to serve
  • macadamia nuts, sugar coated, crushed, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1795.9 kJ / 429.3 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
84 g
Tłuszcz
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
6.5 g
Sód
70.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy