Saffron and cardamom poached pears

Saffron and cardamom poached pears

4.8 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • Beurre Bosc pears (see Tips)
    2
  • white wine
    300 g
  • water
    100 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    1 tbsp
  • sugar
    100 g
  • cardamom pods slightly crushed
    8
  • saffron threads
    1 pinch
  • cinnamon quill
    ½
  • sea salt
    1 pinch
  • crème fraîche to serve
  • macadamia nuts sugar coated, crushed, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 70.2 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 1795.9 kJ / 429.3 kcal
Tłuszcz 0.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...