Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Beurre Bosc pears (see Tips)
- 300 g white wine
- 100 g water
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 100 g sugar
- 8 cardamom pods, slightly crushed
- 1 pinch saffron threads
- ½ cinnamon quill
- 1 pinch sea salt
- crème fraîche, to serve
- macadamia nuts, sugar coated, crushed, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1795.9 kJ / 429.3 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 70.2 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30 min
Salsa verde
5min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25h 20 min
Gin-cured ocean trout salad
30sa 20 dk
Mushroom and white wine cream sauce
30 min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20min
Rueben sandwich sauce
5min
Stewed fruit compote
55 min
Chilli crunch (TM6)
30 min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Scallops with pea purée
25 min