No-roll cheesy broccoli quiche

No-roll cheesy broccoli quiche

4.5 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

No-roll cheese pastry
  • cheddar cheese cut into pieces
    100 g
  • plain flour plus extra to dust
    120 g
  • unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra to grease
    100 g
  • sea salt
    2 pinches
  • egg separated
    1
  • water
    20 g
Broccoli
  • water
    250 g
  • broccoli stem trimmed and sliced, broccoli head cut into small florets
    200 g
Filling
  • Parmesan cheese cut into pieces
    60 g
  • pine nuts
    30 g
  • fresh basil leaves only
    4 sprigs
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • sun-dried tomatoes
    80 g
  • goats cheese crumbled
    100 g
  • milk
    80 g
  • pouring (whipping) cream
    80 g
  • eggs
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 394.1 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1891.9 kJ / 452.2 kcal
Tłuszcz 35.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Węglowodany 20.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...