Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
No-roll cheese pastry
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces
- 120 g plain flour, plus extra to dust
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 2 pinches sea salt
- 1 egg, separated
- 20 g water
Broccoli
- 250 g water
- 200 g broccoli, stem trimmed and sliced, broccoli head cut into small florets
Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 30 g pine nuts
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 garlic clove
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 80 g sun-dried tomatoes
- 100 g goats cheese, crumbled
- 80 g milk
- 80 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891.9 kJ / 452.2 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 394.1 mg
Alternatywne przepisy
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35 min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Three Cheese and spinach lasagne (Diabetes)
1 godz. 30 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Berry and polenta porridge
20 min
Welsh Anglesey eggs
1h
Turkey pasta in a creamy mushroom sauce
45 min
Salt-free arrabbiata sauce
25 min