Carpaccio di patate con salsa tapenade
TM5 TM6

Carpaccio di patate con salsa tapenade

4.7 (12 ocen)

Składniki

  • 800 g di acqua
  • 450 g di patate, pelate e a fettine (2 mm)

Salsa

  • 100 g di olive nere di Gaeta denocciolate
  • 3 filetti di acciuga
  • 10 g di capperi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di acqua
  • 3 cucchiai di succo di limone

Terminare la preparazione

  • 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1054 kJ / 252 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
20.4 g
Tłuszcz
17.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy