Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 20 g di gambo di sedano, a pezzi
- 70 g di carota, a pezzi
- 150 g di cipolla, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e a pezzi
- 200 g di carne trita di manzo
- 50 g di vino bianco secco
- 350 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 min
Polpettone classico
1 godz. 15 min
Polpette classiche
1 Std.
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min
Polpette al sugo
45 Min
Polpette di manzo e salsiccia
40 Min
Polenta con fonduta di formaggi
1 godz. 15 min
Vellutata di ceci e gamberi
40 Min
Insalata di pollo in vasetto con verdure
45 Min
Blanquette di vitello
1h 30 min
Crema spalmabile alla mortadella
15 Min