Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (1 cm circa)
- 60 g di gambo di sedano a pezzi
- 80 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpo fresco pulito
- 200 g di vino rosso fermo
- 3 pomodori perino a pezzi
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di acqua
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1j
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10 min
Polpo agli agrumi
1j
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 menit
Polpetti all'inferno
40 min
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min
Insalata di polpo con dressing al lime
1j
Polpo in rosso
35 Min
Gamberoni zafferano e arancia
30 min
Baccalá alle olive
25 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Moscardini al limone
30 min