Brodetto ricco con crostoni

Brodetto ricco con crostoni

4.6 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 2 spicchi di aglio senza anima
  • 150 g di cipolla in quarti
  • 30 g di gambi di sedano a pezzi
  • 80 g di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 5 grani di pepe nero
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 2 foglie di alloro fresche lavate
  • 400 g di anelli di calamaro
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 100 g di vino bianco secco
  • 800 g di pesce misto per zuppa pulito e a filetti (vedere consigli)
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 100 g di acqua
  • 8 fette di pane tostato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 661 kcal / 2765 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...