![Gâteau écailles de poisson Gâteau écailles de poisson](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5360f55fd7d4e27c1609321fd152125e/Derivates/2dfe7aab97aa4858d64868ce88537c1a322abc99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolat noir, en morceaux
- 160 g de beurre, en morceaux, et 1 noisette pour le moule
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 100 g de farine de blé, et 1 c. à soupe pour le moule
- 5 g de levure chimique
- 230 g de crème liquide entière
- 2 kiwis, en demi-tranches
- framboises fraîches, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Banana bread aux pépites de chocolat
1 godz. 10 min
Minibrownies bonhommes de neige
1 godz.
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau lapin
1 godz. 30 min
Parmentier de canard, oignons et curry
1 godz.
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Zebra cake
55 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Cake au chocolat
1h 25min
Gâteau dinosaure
1h 20min
Roulé à la pâte à tartiner
25 min