Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud

Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud

4.9 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • de farine de blé
    60 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour les ramequins
    50 g
  • d'échalotes
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • de concentré de tomate
    70 g
  • de blanc de poireau coupé en tronçons
    100 g
  • d'eau
    400 g
  • de bouillon de fruits de mer
    300 g
  • de vin blanc
    50 g
  • de thym frais effeuillées
    4 branches
  • de sucre roux
    1 c. à soupe
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de noix de saint-jacques coupées en deux
    300 g
  • de cabillaud en petits morceaux
    300 g
  • pâtes feuilletées
    4
  • jaune d'œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 781.5 kcal / 3252.8 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 53.4 g
Węglowodany 47.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 35.3 g
Sód 1081.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...