Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud

Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud

4.9 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • 60 g de farine de blé
  • 50 g de beurre en morceaux, et un peu pour les ramequins
  • 50 g d'échalotes
  • 1 gousse d'ail
  • 70 g de concentré de tomate
  • 100 g de blanc de poireau coupé en tronçons
  • 400 g d'eau
  • 300 g de bouillon de fruits de mer
  • 50 g de vin blanc
  • 4 branches de thym frais effeuillées
  • 1 c. à soupe de sucre roux
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 300 g de noix de saint-jacques coupées en deux
  • 300 g de cabillaud en petits morceaux
  • 4 pâtes feuilletées
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1081.5 mg
Białko 24.3 g
Kalorie 3252.8 kJ / 781.5 kcal
Tłuszcz 53.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 35.3 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...