Quiche aux restes de fromage

Quiche aux restes de fromage

4.7 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de beurre doux froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • gousse d'ail
    1
  • de beurre
    30 g
  • de lait
    150 g
  • de restes de fromage
    180 - 250 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • œufs
    2
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 302.6 kcal / 1256.9 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 372.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...