Quiche aux restes de fromage

Quiche aux restes de fromage

4.6 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 75 g de beurre doux froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau
  • farine de blé pour le plan de travail
La garniture
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g de beurre
  • 150 g de lait
  • 180 - 250 g de restes de fromage
  • 2 œufs
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 6 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 372.8 mg
Białko 10 g
Kalorie 1256.9 kJ / 302.6 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...