Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre roux
- 110 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 175 g de farine de blé
- 55 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 70 g de crème fraîche
- 80 g de pépites de chocolat
- 200 g de framboises fraîches ou décongelées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1430.8 kJ / 342.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 356.9 g
- Sód
- 12.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrés tendres fraise-rhubarbe
4 Std.
Brookie aux noix
55 Min
Crumble de fraise
45 Min
Barres de crumble fourrées aux mûres
1 Std. 15 Min
Clafoutis aux framboises
45 Min
Moelleux citron-myrtille
1 godz. 5 min
Cookies choco-speculoos
30 min
Financiers minute miel et framboises
35 Min
Tiramisu aux framboises
3h 20 min
Crumble croustillant aux pommes et aux fruits rouges
50 menit
Gâteau crumble aux pommes
45 Min
Muffins gourmands aux myrtilles
35 Min