Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et 20 g pour le moule
- 130 g de beurre, en morceaux, un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- 30 g de sucre vanillé maison
- 60 g d'eau froide
- 600 g de bananes, en morceaux, et 3-4 bananes en rondelles
- 80 g de rhum blanc
- 30 g de sucre en poudre
- farine de blé, pour le plan de travail
- 20 g de sucre en poudre, pour le moule
- 2 c. à soupe de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 10326.7 kJ / 2468.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 243.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 154 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 60.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Gâteau patate
2h
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3h 15min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Tarte chocolat-cacahuète
1 Std. 30 Min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Crème banane-tapioca
45 Min
Flan pomme-coco
55 Min
Petits gratins de bananes
50 Min
Soupe de pomme de terre au curry
35 min
Tourte aux pommes façon Harry & Sally
1 Std. 20 Min
Fondant baulois aux pépites de caramel
8h