Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et 20 g pour le moule
- 130 g de beurre, en morceaux, un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- 30 g de sucre vanillé maison
- 60 g d'eau froide
- 600 g de bananes, en morceaux, et 3-4 bananes en rondelles
- 80 g de rhum blanc
- 30 g de sucre en poudre
- farine de blé, pour le plan de travail
- 20 g de sucre en poudre, pour le moule
- 2 c. à soupe de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 10326.7 kJ / 2468.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 243.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 154 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 60.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau protéiné aux pommes
1 Std.
Poulet entier et ratatouille
1 Std.
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Gratin de prunes et crème à la vanille
20 Min
Flan pomme-coco
55 min
Quindim (flan coco brésilien)
3 Std.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Pancakes de pommes de terre irlandais (boxty)
35min
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45min
Gâteau crumble aux pommes
45min
Flan à la noix de coco
1 Std. 15 Min