Tarte amandine aux pommes et poires

Tarte amandine aux pommes et poires

4.7 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

  • 175 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
  • 175 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 50 g d'eau
  • 7 - 8 g de sucre vanillé maison (1 sachet)
  • 1 pincée de sel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 100 g de poudre d'amande
  • 2 œufs
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 250 g de pommes Golden coupées en deux ou en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
  • 250 g de poires coupées en deux ou en morceaux de taille à la grande goulotte

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 39.8 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1730.6 kJ / 413.6 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 41.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...