Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le praliné cacahuète
- 300 g de cacahuètes grillées non salées
- 150 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, 50 % cacao min., détaillé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 15 g de cacahuètes grillées à sec, salées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2835.1 kJ / 677.6 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 176.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15u.
Choux craquelins au gianduja
17h
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Napolitain
4h 20min
Sapin de Noël apéro
1h
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20min
Paris-Brest
3 Std.
Trianon
3 Std.
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Entremets exotique
24h
Pannacotta façon cappuccino
4 godz. 30 min
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14h