Gratin de pomme de terre, chorizo, reblochon et béchamel à la tomate

Gratin de pomme de terre, chorizo, reblochon et béchamel à la tomate

4.8 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de pommes de terre épluchées
    700 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de chorizo coupé en cube
    200 g
  • de beurre
    25 g
  • de lait
    250 g
  • de farine de blé
    25 g
  • de tomates concassées en conserve
    150 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    3 pincées
  • reblochon
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 486.2 kcal / 2034 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 1245.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...