Gratin de pomme de terre, chorizo, reblochon et béchamel à la tomate

Gratin de pomme de terre, chorizo, reblochon et béchamel à la tomate

4.7 127 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 700 g de pommes de terre épluchées
  • 1 gousse d'ail
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 200 g de chorizo coupé en cube
  • 25 g de beurre
  • 250 g de lait
  • 25 g de farine de blé
  • 150 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 reblochon

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1245.4 mg
Białko 19 g
Kalorie 2034 kJ / 486.2 kcal
Tłuszcz 26.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...