
Wersje kompatybilne
Tourte aux poireaux, truite fumée et ciboulette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 130 g de beurre en morceaux
- 100 g d'eau
- du sel
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 400 g de blancs de poireau coupés en rondelles
- 30 g de beurre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du poivre moulu
- 150 g de truite fumée en petits morceaux
- ½ bouquet de ciboulette fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 572 kcal / 2380 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g