Tourte aux poireaux,  truite fumée et ciboulette

Tourte aux poireaux, truite fumée et ciboulette

4.9 48 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • de beurre en morceaux
    130 g
  • d'eau
    100 g
  • du sel
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de blancs de poireau coupés en rondelles
    400 g
  • de beurre
    30 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • œufs
    2
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • du poivre moulu
  • de truite fumée en petits morceaux
    150 g
  • de ciboulette fraîche
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 572 kcal / 2380 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...