Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki

Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki

4.5 50 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Marynowane żeberka
  • żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na ok. 5 cm kawałki
    1500 g
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • miodu
    50 g
  • ketchupu
    50 g
  • słodkiego sosu chili
    50 g
  • koreańskiej pasty chili gochujang
    30 g
    ½ łyżeczki chili, mielonego
  • sosu sojowego
    30 g
  • oleju sezamowego
    30 g
  • octu ryżowego
    30 g
    30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    1500 g
Ananasowy pudding z tapioki
  • tapioki, drobnej
    130 g
  • gorącej wody
    400 g
  • kawałków ananasa, z puszki odsączonego (1 puszka, syrop zachować)
    340 g
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
  • skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • cukru
    30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • soli
    1 szczypta
Surówka z kapusty i kiełków
  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki
    400 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • kiełków fasoli mung, świeżych
    80 - 100 g
    50 g kiełków słonecznika
  • majonezu
    40 g
  • słodkiego sosu chili
    40 g
  • octu ryżowego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziaren sezamu, czarnego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka ziaren sezamu, białego
Sos
  • słodkiego sosu chili
    60 g
  • koreańskiej pasty chili gochujang
    30 g
    ½ łyżeczki chili, mielonego
  • sosu sojowego
    40 g
  • miodu
    40 g
  • ketchupu
    40 g
  • oleju sezamowego
    10 g
  • octu ryżowego
    10 g
    10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Gotowanie ryżu i pieczenie żeberek
  • wody
    1200 g
  • oleju
    5 g
  • ryżu jaśminowego
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1424.4 kcal / 5959.6 kJ
Białko 48.5 g
Tłuszcz 82.1 g
Węglowodany 115.9 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 30.1 g
Sód 2105.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...