Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki

Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki

4.4 52 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Marynowane żeberka
  • 1500 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na ok. 5 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 g miodu
  • 50 g ketchupu
  • 50 g słodkiego sosu chili
  • 30 g koreańskiej pasty chili gochujang
    ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 30 g sosu sojowego
  • 30 g oleju sezamowego
  • 30 g octu ryżowego
    30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1500 g wody
Ananasowy pudding z tapioki
  • 130 g tapioki, drobnej
  • 400 g gorącej wody
  • 340 g kawałków ananasa, z puszki odsączonego (1 puszka, syrop zachować)
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
Surówka z kapusty i kiełków
  • 400 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 - 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
    50 g kiełków słonecznika
  • 40 g majonezu
  • 40 g słodkiego sosu chili
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
    1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, czarnego
    1 łyżeczka ziaren sezamu, białego
Sos
  • 60 g słodkiego sosu chili
  • 30 g koreańskiej pasty chili gochujang
    ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 40 g sosu sojowego
  • 40 g miodu
  • 40 g ketchupu
  • 10 g oleju sezamowego
  • 10 g octu ryżowego
    10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Gotowanie ryżu i pieczenie żeberek
  • 1200 g wody
  • 5 g oleju
  • 300 g ryżu jaśminowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1424.4 kcal / 5959.6 kJ
Białko 48.5 g
Tłuszcz 82.1 g
Węglowodany 115.9 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 30.1 g
Sód 2105.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...