Kouign-amann aux pommes et myrtilles

Kouign-amann aux pommes et myrtilles

5.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
9 portions

Składniki

La détrempe (à faire la veille ou 2 heures minimum à l'avance)
  • 180 g de lait
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 300 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 30 g de sucre en poudre
Le tourage
  • 200 g de beurre demi-sel
  • 200 g de sucre en poudre
  • 4 - 5 pommes épluchées, épépinées et coupées en deux
  • 125 g de myrtilles surgelées ou fraîches

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 155.6 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1887.4 kJ / 451.1 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 67.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...