Wersje kompatybilne
Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 1 gousse de vanille Bourbon
- 170 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 170 g de lait entier
- 70 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.4 kJ / 465.2 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 56.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au chou
40 min
Tartine de brioche aux pêches pochées au thym, sauce caramel
40 min
Cake aux lentilles corail, carotte et curry
1j 25 menit
Flamiche sans pâte au tofu fumé
50 menit
Vichyssoise avec des pâtes
35 Min
Gâteau aux pommes et aux dattes sans gluten
1j 30 menit
Brioche végétalienne aux fruits secs
2j
Pizza sans gluten aux lentilles corail
30 min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1j 20 menit
Crème dessert citron et menthe
2 Std. 12 Min
Crème dessert au chocolat
25 min