Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon

Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon

3.4 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • 250 g de lentilles vertes sèches
  • 1 gousse de vanille Bourbon
  • 170 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 170 g de lait entier
  • 70 g de sucre roux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 56.2 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 1946.4 kJ / 465.2 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 60.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...