![Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b4a080275f60e23d498ef22356dac2f0/Derivates/dcbd389183772170594f6cd2675c6626605311c0.jpg)
Wersje kompatybilne
Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 1 gousse de vanille Bourbon
- 170 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 170 g de lait entier
- 70 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.4 kJ / 465.2 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 56.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Cocktail Bellini
5min
Crème dessert saveur madeleine
20 Min
Sorbet courgette-citron
8h 5 min
Omelette de blancs d'œufs à la noix de coco
35 min
Poudre de champignon
5min
Crème dessert au sirop d'érable
20 Min
Poires gratinées bleu et noisettes
30 min
Galette des rois caramel et clémentine
3h 20min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Cookies soufflés carotte-cumin
25min
Pancake en verrine, chocolat-banane
35 min