Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon

Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon

3.4 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1000 g
  • de lentilles vertes sèches
    250 g
  • gousse de vanille Bourbon
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    170 g
  • de lait entier
    170 g
  • de sucre roux
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 465.2 kcal / 1946.4 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 60.1 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 56.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...