Cake aux miel, chocolat et amandes

Cake aux miel, chocolat et amandes

3.1 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • 40 g de sucre en poudre
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 120 g de miel d'acacia
  • 40 g d'huile de pépins de raisin
  • 150 g de farine de blé
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 50 g d'amandes en poudre
  • 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 160 g de lait demi-écrémé
  • 80 g d'amandes hachées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 125.5 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1840.3 kJ / 439.9 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 46.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...