Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 120 g de miel d'acacia
- 40 g d'huile de pépins de raisin
- 150 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g d'amandes en poudre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 160 g de lait demi-écrémé
- 80 g d'amandes hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1840.3 kJ / 439.9 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 125.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à la banane et noix de macadamia
1 godz. 10 min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1h
Cake à la vanille
1h
Cake au café et aux noix
1 godz. 10 min
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 min
Gâteaux banane-noisette
55 min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Cake au citron et au pavot
50 min
Cake aux pépites de chocolat et graines de sarrasin
1h
Cake pomme et cannelle
55 min