Cheesecake à la fraise

Cheesecake à la fraise

4.3 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
6 parts

Składniki

Le cheesecake
  • 80 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
  • 200 g de biscuits sablés au beurre
  • 150 g de sucre glace
  • 500 g de fromage à tartiner (cream cheese)
  • 100 g de faisselle
  • le zeste d'un citron jaune
  • 20 g de fécule de maïs
  • 3 œufs
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 g de fraises coupées en deux
Le coulis
  • 150 g de fraises coupées en deux, et quelques unes pour la finition
  • 30 g de sucre en poudre
  • 20 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11 g
Kalorie 3443 kJ / 823 kcal
Tłuszcz 62 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...