Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką

Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką

4.5 173 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
14 porcji

Składniki

  • 540 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 140 g cukru
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki, w tym 20 g zimnego masła, plus dodatkowa ilość do natłiuszczenia
  • 200 g mleka
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 - 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 żółtka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 267.8 kcal / 1120.6 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 52.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...