
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
14 porcji
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia540 g
-
cukru140 g
-
masła pokrojonego na kawałki, w tym 20 g zimnego masła, plus dodatkowa ilość do natłiuszczenia150 g
-
mleka200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
cynamonu, mielonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
żółtka3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267.8 kcal /
1120.6 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
52.7 mg