
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
14 porcji
Składniki
-
540 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
140 g cukru
-
150 g masła pokrojonego na kawałki, w tym 20 g zimnego masła, plus dodatkowa ilość do natłiuszczenia
-
200 g mleka
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 - 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
3 żółtka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267.8 kcal /
1120.6 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
52.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Keks
2 godz. 30 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.