
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej200 g
-
cukru30 - 50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych15 g
-
jajko1
-
mleka250 g
-
soli1 szczypta
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki2
-
olej dodatkowa porcja do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337 kcal /
1410 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
65.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
89.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Naleśniki z serem
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min