Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej
- 30 - 50 g cukru
- 15 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 jajko
- 250 g mleka
- 1 szczypta soli
- 2 jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- olej, dodatkowa porcja do smażenia
- owoce jagodowe, świeże, do podania
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 89.5 mg
Alternatywne przepisy
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50 dk
Racuchy na maślance
30 dk
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 dk
Owsianka z owocami z kompotu
15 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2h 20 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 Std. 55 Min
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2h
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2h
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1sa 55 dk