Rotkrautstrudel

Rotkrautstrudel

4.7 191 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Stücke

Składniki

  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
  • Rotkraut in Stücken (3 cm)
    300 g
  • Zwiebeln in Stücken
    100 g
  • Speckwürfel
    150 g
  • Rotwein
    50 g
  • Orangensaft
    50 g
  • Wild-Preiselbeerenkompott abgetropft
    50 g
    50 g Preiselbeermarmelade
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Speisestärke
    1 TL
  • Wasser
    2 TL
  • Apfel (à ca. 100-150 g)
    1
  • Zitronensaft
    1 - 2 Spritzer
    1 - 2 Spritzer Orangensaft
  • Blätterteig, aus dem Kühlregal (ca. 280 g)
    1 Packung
  • Ei verquirlt, zum Bestreichen
    1
  • Kürbiskerne gehackt
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 409 kcal / 1710 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 431 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...