Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Leinsamen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 500 g Wasser
- 700 g Kartoffeln, festkochend, geschält in Würfeln oder Scheiben (1 cm)
-
100
g Milch
lub 100 g Schlagobers - 70 g Sauerrahm
- ½ TL Salz
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 30 g Leinöl
- 3 - 5 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Leinöl zum Beträufeln
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 656 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jägersauce mit Knödel
50 min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1h 5min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 Min
Gemüsegröstel mit Bohnen
40 Min
Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan
25 Min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 Min
Wintergemüse-Gratin mit Kräuterkruste
1h 5min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Fleischlose Fleischlaibchen
35 Min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 min