Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust

Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust

4.8 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • sweet potato peeled, halved to fit feeder tube
    16 oz
  • yellow onions halved to fit feeder tube
    4 oz
  • asparagus cut in half
    6 oz
  • non-stick cooking spray
  • extra virgin olive oil divided
    2 tbsp
  • salt to taste, plus extra to season potato slices
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste, plus extra to season potato slices
    ⅛ tsp
  • baby spinach
    3 oz
  • large eggs
    4
  • whole milk
    3 oz
  • cheese in small pieces (cheddar, goat cheese or Brie), or grated Parmesan
    3 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 551.6 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1095.9 kJ / 261.9 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...