Dinde farcie, sauce aux canneberges

Dinde farcie, sauce aux canneberges

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

  • de persil frais (d’environ 20 g), effeuillé
    1 bouquet
La dinde
  • de romarin frais effeuillé
    1 brin
  • de sel
    ½ c. à soupe
  • d'huile d'arachide
    3 c. à soupe
  • dinde (prête à cuire, d’environ 4½ kg), à commander chez le boucher
    1
La farce
  • de carottes pelées, en morceaux (2,5 cm/1 po)
    200 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de pain de mie blanc en tranches, coupées en quatre
    60 g
  • de feuilles de thym frais
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à thé
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à thé
  • de marrons entiers, épluchés, en conserve
    200 g
La sauce aux canneberges
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de beurre non salé
    1 c. à soupe
  • de canneberges fraîches ou surgelées et décongelées
    300 g
  • d'eau
    250 g
  • de sucre
    4 c. à soupe
  • cube de bouillon de poulet
    1
  • de sel
    ½ c. à thé
  • de porto rouge ou blanc
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1307 kcal / 5468.3 kJ
Białko 155.1 g
Tłuszcz 52.5 g
Węglowodany 44.7 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 2383.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...