Salade de choux de Bruxelles aux canneberges et aux amandes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 225 g lard fumé, en tranche en dés
  • 60 g de vinaigre balsamique
  • 60 g d'huile d'olive
  • 30 g de miel
    30 g de sirop d'érable
  • 15 g de moutarde de Dijon
  • ¼ c. à thé de sel
  • ¼ c. à thé poivre noir frais moulu
  • 450 g de choux de Bruxelles parées, grandes tiges enlevées
  • 120 g de pommes, Pink Lady® coupée en morceaux
  • 60 g de céleri branche en tranches (.5 cm/⅛ in.)
  • 60 g de ciboule coupée en biais (1 cm/¼ in.)
  • 115 g de canneberge séchées
  • 60 g amandes, effilée
  • de canneberge séchées pour garnir
  • amandes, effilée pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.9 g
Kalorie 1819.9 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 30.4 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...