Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 carotte moyenne pelée, en morceaux
- 1 oignon moyen, en morceaux
- 1 branche de céleri, en tranches
- 600 - 750 g de poulet fermier, avec os et peau, en morceaux (cuisses, poitrines)
- eau, pour couvrir (pas plus haut que le niveau de remplissage maximal)
- 1 c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071.5 kJ / 256.1 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 482.7 mg
Alternatywne przepisy
Poulet au miel et au sésame (Hestan Cue™)
1 Std.
Maïs vapeur au chili et à la lime
25 Min
Le Vert éternel (Métrique)
10 Min
Salade de chou
10 Min
Poulet entier à la vapeur
1 Std. 20 Min
Soupe aux pois
2h 10min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 Min
Pâté chinois
1 Std. 30 Min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 Min
Bouillon de volaille maison
1h 45min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 Min
Gâteau Aloha aux carottes
1 Std. 20 Min