
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
Sos majonezowy
-
oliwy z oliwek100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
czerwonego octu winnego15 g
-
musztardy Dijon1 łyżeczka
-
miodu, płynnego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Surówka z brukselki z żurawiną
-
żurawiny, suszonej80 g
-
migdałów, w płatkach80 g
-
brukselki500 g
-
bulwy kopru włoskiego (ok. 1 szt.), pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika150 - 250 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
sera parmezan50 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355 kcal /
1485.1 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
358.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5 godz.
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Bulion rybny
1 godz.
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Surówka brokułowa
10 min