Urządzenia i Akcesoria
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
Sos majonezowy
-
100 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g octu jabłkowego15 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 łyżeczka syropu z agawy1 łyżeczka miodu, płynnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Surówka z brukselki z żurawiną
-
80 g żurawiny, suszonej
-
80 g migdałów, w płatkach
-
500 g brukselki
-
150 - 250 g bulwy kopru włoskiego (ok. 1 szt.), pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
50 g sera grana padano50 g sera parmezan
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
358.2 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1485.1 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40min
Wegańska sałatka Cezar
40min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6, TM7)
1h 15min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6, TM7)
20min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1h 40min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1h 40min