Ballotine de foie gras sous-vide et purée de carotte-pomme de terre

Ballotine de foie gras sous-vide et purée de carotte-pomme de terre

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 230 g de foie gras de canard cru
  • 5 g de cognac
  • 5 g de porto blanc
  • 2 pincées de sel et un peu pour les ballotines
  • 4 pincées de poivre moulu et un peu pour les ballotines
  • 700 g de carottes coupées en morceaux
  • 1900 g d'eau
  • 1 pincée de gros sel
  • 100 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 3 suprêmes de poulet, sans peau
  • 20 g de jus d'orange
  • 100 g de lait
  • 10 g de beurre
  • 30 g de jus de citron (½ citron)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1271.5 mg
Białko 45.3 g
Kalorie 2276 kJ / 545.5 kcal
Tłuszcz 33.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...